Weg met chemicaliën! De kinderhuid is net een spons.

Dieke van Groningen oktober 26, 2015 Geen reacties
kinderhuid Loverock Love Pure Skin
W

Weg met chemicaliën! De kinderhuid is net een spons.

chemicaliën loverock kids kinderhuid gezond verzorging

Als je aan kinderen denkt, denk je aan onbevangen, puur, speels, levendig, opgewekt en fantasierijk. Soms gedragen ze zich als kleine volwassenen, alleen dat zijn ze niet en hun huid al helemaal niet! De kinderhuid is tot ruim vijf keer droger dan een volwassenhuid. Dat komt door een beperkte productie van huidvetten (talg). Daarnaast is de kinderhuid veel kwetsbaarder voor het absorberen van chemische stoffen in het lichaam. Dat vraagt om een gezonde en goede keuze als het om verzorging gaat.

De talgproductie van de kinderhuid
Talg is het huidvet van de huid. Talg heeft een beschermende werking tegen uitdroging en tegen infecties door bacteriën en schimmels, zoals voetschimmel en candida. Pasgeboren baby’s worden het eerste levensjaar hormonaal beschermt door hun moeder. Na dit eerste jaar valt de talgproductie van de kinderhuid bijna volledig weg, om pas terug te komen rond de puberteit. Dat wil dus zeggen dat de kinderhuid na het eerste levensjaar tot ruim vijf keer droger is en dus vijf keer gemakkelijker uitdroogt dan onze eigen (volwassen)huid. Los van de talgproductie is de huid van pasgeboren baby’s en kinderen ook nog ruim vijf keer dunner en vele malen kwetsbaarder dan een volwassenhuid.

Niet elke dag in bad
De beperkte talgproductie kan er voor zorgen dat de kinderhuid sneller uit balans raakt waardoor kinderen last krijgen van hun huid; zoals droogheid, jeuk, eczeem of schilfers. Als dit gebeurd kan de kinderhuid niet optimaal worden beschermt tegen schadelijke invloeden van buiten af. Chemicaliën worden dan nog gemakkelijker geabsorbeerd en komen dan in hun lichaam terecht.

Hoe kan de kinderhuid dan uit balans raken? Allereerst door weersinvloeden zoals de kou, harde wind of de zon. Ten tweede door (te) veel wassen. Vanuit de evolutie gezien is het nooit de bedoeling geweest om onze huid veelvuldig te wassen. Onze huid heeft een geheel zelfreinigend mechanisme, die bacteriën en ziektekiemen onschadelijk maakt. Dit mooie natuurlijke evenwicht wordt uit balans gebracht als we onze kinderen en baby’s veelvuldig en vooral elke dag wassen. Tot slot wordt de kinderhuid ook uit balans gebracht door chemicaliën en werkstoffen in producten voor volwassenen.

chemicaliën loverock kids kinderhuid gezond verzorging

Weg met schadelijke stoffen
Oké, geen schadelijke stoffen meer. Alleen hoe doe je dat en welke zijn dat? Het begint bij er bewust van te zijn dat de kinderhuid net een spons is. Dat hun lichamen minder goed in staat zijn om giftige stoffen en chemicaliën af te breken. Wees er ook bewust van dat schadelijke stoffen niet alleen in voeding zitten of in goedkopere verzorgingsproducten. Het is veel breder dan dat. Het verven van de babykamer, het dragen van chemisch geïmpregneerde verkleedkleren, het sabbelen op goedkoop speelgoed uit China, er kunnen allemaal schadelijke stoffen in zitten.

Qua verzorging is het in ieder geval verstandig om te kiezen voor producten die speciaal zijn gemaakt voor kinderen. Producten zonder parabenen, agressieve conservering of emulgatoren, sulfaten, siliconen, kleurstoffen of andere chemicaliën. In Nederland is het wel een zoektocht om natuurlijke producten voor kinderen te vinden. Daarom heb ik destijds Loverock ontwikkeld. Ik wilde een gezonde keuze bieden. Dat is gelukt! Want ons merk is echt puur natuurlijk. Loverock is daarmee het eerste Nederlandse kwaliteitsmerk speciaal voor de kinderhuid. Ook fijn om te weten dat onze producten zijn niet getest op dieren, wel op onze eigen kinderen.

Wil je ons product ook eens proberen, ga naar een van onze verkooppunten of bestel een Loverock mini via onze website!

chemicaliën

Het bericht Weg met chemicaliën! De kinderhuid is net een spons. verscheen eerst op Loverock.
Source: Loverock Feed

 

Dieke van Groningen