Veel gestelde vragen

love-rock-logo

VRAGEN OVER DE KINDERHUID:

Waarom heeft de kinderhuid speciale verzorging nodig?

De kinderhuid is tot vijf keer droger dan de huid van volwassenen omdat de klieren die talg produceren nog klein en in ontwikkeling zijn. Daarnaast is de huid veel dunner, waardoor het gemakkelijker schadelijke stoffen op kan nemen. Om die reden is het van groot belang de kinderhuid extra te hydrateren en te beschermen. De producten van Loverock zijn speciaal ontwikkeld voor de speciale behoeften van de kinderhuid.

Waarom is de huid van een kind droger dan die van baby’s en volwassenen?

De kinderhuid is tot vijf keer droger dan de huid van volwassenen omdat de klieren die talg produceren nog klein en in ontwikkeling zijn. Daarnaast is de huid veel dunner, waardoor het gemakkelijker schadelijke stoffen op kan nemen. Om die reden is het van groot belang de kinderhuid extra te hydrateren en te beschermen. De producten van Loverock zijn speciaal ontwikkeld voor de speciale behoeften van de kinderhuid.

Hoe verschilt natuurlijke huidverzorging van conventionele huidverzorging?

Het grootste verschil zit hem in de ingrediënten. Veel van de gebruikte ingrediënten in conventionele producten zijn synthetisch, waarvan het nog onduidelijk is wat de lange termijn effecten zijn. De kinderhuid is veel kwetsbaarder dan de huid van volwassenen en daardoor gevoeliger voor de mogelijke irritatie veroorzaakt door deze ingrediënten. Natuurlijke huidverzorgingsproducten gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. 95%? van de ingrediënten in Loverock zijn van natuurlijke oorsprong.

Welke zonbeschermingsfactor is het beste voor de kinderhuid?

Omdat de kinderhuid nog onvoldoende eigen pigment heeft opgebouwd, is het van belang deze goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van zonnestralen. Het beste kun je een natuurlijke zonnefilter gebruiken met een gemiddeld hoge beschermingsfactor (SPF 30), die je regelmatig (iedere 2 uur en/of na het zwemmen) opnieuw aanbrengt.

Kunnen huidverzorgingsproducten irritatie veroorzaken bij kinderen?

Jazeker. Met name sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën en synthetische geur- en kleurstoffen kunnen irritatie veroorzaken. Ook essentiële oliën, hoewel van natuurlijke afkomst, kunnen irritatie veroorzaken bij de kwetsbare kinderhuid. Daarom gebruikt Loverock deze ingrediënten niet. 

VRAGEN OVER HUIDKLACHTEN:

Mijn kind heeft een extreem gevoelige huid. Zijn de producten van Loverock geschikt?

We zijn allemaal anders, waardoor we helaas nooit voor 100% kunnen garanderen dat onze producten geschikt zijn. We krijgen echter wel goede feedback van onze klanten die goede resultaten krijgen bij huidklachten als eczeem, berg en zonneallergie. De producten van Loverock zijn met uiterste zorg door de beste Nederlandse laboranten samengesteld, met als doel de kinderhuid optimaal te verzorgen. Om irritatie te voorkomen gebruikt Loverock alleen de allerbeste natuurlijke ingrediënten met een positief effect op de kinderhuid. Irriterende, uitdrogende ingrediënten zijn niet toegestaan in onze fabriek. Uitgesloten zijn dan ook sulfaten (SLS, SLES), agressieve conserveringsmiddelen, siliconen, parabenen, minerale oliën en essentiële oliën. Voor een lekker geurtje hebben we gekozen voor een hypoallergeen, synthetisch parfum.

Mijn kind heeft last van eczeem. Wat moet ik doen?

Eczeem kan op verschillende manieren worden veroorzaakt, maar de symptomen zijn vergelijkbaar. Het is een chronische ontstekingsreactie van de huid die voor roodheid, bultjes, schilfers en jeuk kan zorgen. Wanneer je kind last heeft van eczeem, is het van belang de huid niet nog verder uit te drogen en te irriteren. De huidverzorging van Loverock is bij uitstek geschikt voor kinderen met eczeemklachten. Het verzacht de jeuk en hydrateert de droge plekken. Tijdens de douchebeurt gebruik je milde douche-, bad- en haarproducten zonder sulfaten, minerale oliën, siliconen, parabenen en essentiële oliën. Na het douchen smeer je de huid zachtjes in met een voedende crème (gezichtshuid) of bodylotion (lichaam).

Tijdens de zomer heeft mijn kind last van zonneallergie/bultjes en irritatie door de zon. Hoe kan ik zijn/haar huid het beste beschermen?

De zonbeschermingscrème van Loverock – Love The Sun – is speciaal ontwikkeld voor de kinderhuid en uitermate geschikt voor kinderen met een zonneallergie. De crème is geschikt voor het gehele lichaam. Het beschermt de huid direct door het gebruik van natuurlijke zonnefilters. Je hoeft dus niet een half uur te wachten voordat de beschermende filters in de huid zijn getrokken zoals bij synthetische zonnefilters. Bovendien, doordat synthetische filters in de huid trekken, kan ook de zonnestraling in de bovenlaag van de huid dringen. Natuurlijke zonnefilters weerkaatsen de zonnestraling als een spiegel. 

VRAGEN OVER DE PRODUCTEN:

Voor wie zijn de producten van Loverock geschikt?

De producten van Loverock zijn speciaal ontwikkeld voor de kinderhuid vanaf het eerste levensjaar tot ongeveer een jaar of twaalf. Dat betekent overigens niet dat papa of mama de producten niet mogen gebruiken!

Heeft Loverock een biologisch keurmerk?

Loverock heeft geen biologisch of natuurlijk keurmerk. Dit komt doordat wij bewust hebben gekozen voor een synthetisch, hypoallergeen parfum, juist met de reden de kinderhuid zo min mogelijk te irriteren. Onze overige ingrediënten zijn van natuurlijke afkomst, en waar mogelijk ook biologisch.

Waarom gebruiken jullie een synthetisch parfum? Ik dacht dat parfum niet geschikt was voor de kinderhuid?

De producten van Loverock zijn waar mogelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Essentiële oliën, oftewel natuurlijke geurstoffen, kunnen echter zowel bij kinderen als volwassenen huidirritatie veroorzaken. Aangezien wij producten wilden creëren met alleen de beste ingrediënten voor de kinderhuid, maar wél met een lekker geurtje, hebben we gekozen voor een hypoallergeen, synthetisch parfum. Hoewel het synthetisch is, is het zo ontwikkeld dat het geen irritatie veroorzaakt. Je kunt het dus met een gerust hart gebruiken.

Gebruiken jullie conserveringsmiddelen in de producten van Loverock?

Zonder conserveringsmiddelen zouden crèmes binnen enkele dagen krioelen van de bacteriën en schimmels en daardoor schadelijk zijn voor je huid, haar en slijmvliezen. Sommige conserveringsmiddelen zijn echter zeer agressief voor de huid. Loverock maakt daarom enkel gebruik van door Ecocert goedgekeurde conserveringsmiddelen. Hiervan stoppen we nooit meer dan 1% in onze producten en ondersteunen dit met natuurlijke conserveringsmiddelen als vitamine E en benzylalcohol.

Zijn de producten geschikt voor vegans?

Alle ingrediënten zijn van plantaardige afkomst. De Rock My Body bodylotion bevat wel bijenwas. De producten worden niet getest op dieren. Wel op onze eigen kinderen! 😉

Zijn de producten geschikt voor personen met een notenallergie?

De Rock My Body bodylotion bevat macadamianoot olie. Het wordt afgeraden dit product te gebruiken wanneer men last heeft van een notenallergie. De overige producten van Loverock bevatten geen ingrediënten op basis van noten.

Eerlijke, natuurlijke en kwalitatief hoogstaande producten.
Geen verzendkosten op orders in Nederland boven de €40.
SSL beveiligd, dus het is 100% veilig.

OVER ONS

Puur Company logo.
info@puurcompany.nl
010-8465471

Nieuwsbrief


Top preloader