Bodylotion of bodyolie: wat smeer jij?

Dieke van Groningen januari 22, 2018 3 reacties
B

Bodylotion of bodyolie: wat smeer jij?

Gedurende de wintermaanden hebben de meeste kinderen én volwassenen last van een droge huid. Dit probleem hoeft niet altijd seizoensgebonden te zijn, want sommige mensen hebben van nature al een drogere huid. Dat geldt zeker voor kinderen, want de kinderhuid is tot ruim vijf keer droger dan een volwassenhuid en heeft dus het hele jaar door aandacht nodig. Het goed verzorgen van de huid kost weliswaar wat tijd, toch is het voorkomen van een droge huid is vele malen makkelijker dan het genezen. De eerste stap is het niet elke dag douchen of in bad gaan. Daarnaast is het aan te raden om na het wassen een voedende bodylotion of bodyolie aanbrengen. Maar wanneer gebruik je nou een bodylotion en wanneer een bodyolie?

De ene zweert bij de verzachtende werking van een bodylotion, terwijl de ander liever een olie gebruikt omdat deze beter wordt opgenomen door de huid. Is het één eigenlijk wel beter dan het ander? En op welke ingrediënten moet je letten als je een gevoelige huid en/of eczeem hebt? Net als Maaike van Furrow.nl zitten de meeste van ons met dezelfde vragen. Maar no worries! Gelukkig beantwoordt Dieke, oprichter van Loverock, all onze vragen. Bodylotion of bodyolie: wat smeer jij?

Loverock-bodyolie-vlog

Het verschil tussen een bodylotion en een olie zit hem in de verhouding water-olie. De olie heeft over het algemeen een hoge vetgehalte, terwijl de bodylotion juist een hogere watergehalte heeft. Beide bieden het lichaam de gewenste hydratatie. Een olie is over het algemeen rijker, waardoor deze erg geschikt is voor de drogere huid. Een bodylotion kun je in principe het hele jaar door gebruiken. Een lotion is vaak een dunnere crème die snel intrekt en je makkelijk uitsmeert. Is je huid in een goede conditie en heeft hij over het algemeen weinig verzorging nodig, dan kun je alleen volstaan met je lichaam regelmatig in te smeren met een bodylotion. heeft door het hoge watergehalte vaker een verkoelend effect na het aanbrengen. Toch grijpt de meeste van ons sneller naar een bodylotion omdat we er van uit gaan dat deze sneller intrekt. Niet gek opzich, want wie wilt er nou rondlopen met een huid wat vettig en plakkerig aanvoelt? Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. De Loverock body- & massageolie is hier een perfect voorbeeld van. Deze zachte body- en massageolie zit boordevol pure natuurlijke oliën die de huid optimaal verzorgen en beschermen. En het plakt niet! Ideaal toch?
Wil je meer weten? Bekijk dan snel hieronder de Q&A waarin Maaike en Dieke ons alles vertellen over de verschillende werkstoffen van een bodylotion en bodyolie.

Dieke van Groningen

Comments are closed.