Avocado-olie goed voor je huid!

Dieke van Groningen september 18, 2017 Geen reacties
avocado-olie-Loverock-range
A

Avocado-olie goed voor je huid!

Avocado’s zijn niet alleen heerlijk om te eten, ze zijn ook super voor je huid. Natuurlijk kan je een avocado gaan prakken en deze op je huid smeren als voedend masker. Alleen voordat je dat gaat doen is het goed te weten dat je met avocado-olie ook een heel eind komt. Avocado-olie is namelijk erg heilzaam voor de huid!

Avocado-olie (Persea Gratissima) is in tegenstelling tot andere oliën gewonnen uit het vruchtvlees en dus niet uit de noot of de pit. Het vruchtvlees wordt eerst in stukken gesneden, gedroogd en daarna geperst. De olie is rijk aan vitamine A, B, D, en E. Daarnaast bevat Avocado Olie caroteen, lecithine (lichte emulgator) en een natuurlijke zonbeschermingsfactor die ongeveer overeenkomt met SPF 3 tot 4. Zowel tegen regen, wind als zon kan de olie protectie bieden voor de huid.

avocado-olie-Loverock

Avocado-olie wordt ook erg goed door de huid opgenomen. Het heeft een kalmerende, verzachtende en hydraterende werking op de huid. De voedende en vochtregulerende olie werkt goed tegen uitdroging, jeuk én schraalheid. Dat is trouwens een van de redenen waarom de producten van Loverock altijd avocado olie of avocado extract bevatten. Ook voor een gevoelige en/of eczeemhuid kan avocado een uitkomst bieden, want de olie is onstekingswerend én geeft haast geen irritatie, zeker niet als de concentraties lager zijn dan 19%

Maaike van Furrow.nl houdt van dingen onderzoeken. Dit maal wilde ze eens weten hoe het precies zit met avocado-olie en stelde een paar vragen aan Dieke, de founding-mom van Loverock. Het favoriete product van Dieke is naast de gezichtscrème toch echt wel de body-olie van Loverock en dat is niet voor niets. Want beide producten zitten boordevol liefde en deze heilzame avocado olie. Overigens gebruiken beide dames de sulfaatvrije producten van Loverock onder de douche. Benieuwd wat avocado-olie nog meer voor je doet en wat Dieke er over vertelt, lees snel verder op furrow.nl!

avocado-lots-of love

 

Dieke van Groningen