Jojowie? Jojoba! Wat is het eigenlijk?

Frouke van Loo juli 11, 2019 Geen reacties
J

Jojoba olie is een ingrediënt dat je steeds vaker in verantwoorde cosmetica producten tegenkomt. De grote vraag is natuurlijk, wat is en doet het precies? We leggen het graag even uit!

Waar komt jojoba olie vandaan?

Jojoba olie wordt gewonnen of beter gezegd geperst uit de zaden van de Simmondsia Chinensis struik. In de volksmond de ‘jojobastruik’.Van oorsprong komt de deze struik uit het Noorden van Mexico en het Zuiden van de Verenigde Staten. De kleur van de olie is geel. De jojobastruik wordt vooral gekweekt om haar olie. De zaden vallen van de struik zodra ze rijp zijn en kunnen dan geperst worden, waar we de gele olie aan overhouden.

Jojoba olie zou feitelijk een was genoemd moeten worden maar omdat deze was bij kamertemperatuur vloeibaar is, wordt het in de volksmond vrijwel altijd olie genoemd. Het bijzondere aan jojobaolie is dat dit jarenlang goed blijft. Dat komt doordat jojoba olie niet oxideert en dat heeft de struik te danken aan onder andere de hoeveelheid vitamine E dat er in zit. Vitamine E is een sterk antioxidant. Daarnaast bevat jojoba olie gezonde vetzuren en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor vier. Dat is de reden dat jojoba olie je huid in goede conditie houdt.

Voor welk huidtype is jojoba olie geschikt?

Het mooie van jojoba olie dat de van oorsprong was lijkt op de talg die wij van nature in de huid hebben. Jojoba olie is daardoor eigenlijk geschikt voor alle soorten huidtypes. Dat klinkt gek, toch is het zo!

De olie heeft van nature een hydraterende eigenschap, bevat krachtige antioxidanten, omega-6 en omega-9 vetzuren en vitamine A, D en E. Daarom is het ook zo geschikt voor de gevoelige, droge (kinder)huid. Ook heeft de olie een ontstekingsremmende werking. Ideaal voor mensen met eczeem, psoriasis en zelfs acné!

Voedzaam en veilig

jojoba loverockJojobaolie reguleert de talgproductie van de huid. De huid herkent deze lichte olie als zijn eigen talg en laat de werkzame voedingsstoffen dieper in de huid doordringen. Hierdoor blijft de vochtbalans van de huid beter op peil en ben je ook beschermd tegen puistjes.

Kortom ook met een vette huid hoef je niet bang te zijn om producten met jojoba olie te gebruiken. De huid neemt de olie goed op en voelt na het aanbrengen hiervan heerlijk zacht en gevoed aan, én absoluut niet vettig! Tenzij je natuurlijk te veel hebt gebruikt, dat is nooit goed… Daarnaast werkt de olie zuiverend en dat is zeker als je last hebt van puistjes erg fijn. Helemaal als je denkt aan de ontstekingsremmende eigenschap van dit ingrediënt.

jojoba loverockDoordat de olie niet vet aanvoelt en geurloos is, wordt het ook voor het haar gebruikt. Een jeukende hoofdhuid en droog haar kunnen behandeld worden door een hoofdmassage met jojobaolie. Heerlij toch!

Natuurlijk kun je in onze webshop allerlei producten vinden met jojobaolie, zoals Loverock Love The Sun en Love Soft Hair. Maar ook Lady Green Baume Enchanteur Lipgloss en Douce Metamorphose Gezichtsscrub bevatten jojoba.

> Ga direct naar de webshop en stop ze in je winkelmandje!

Frouke van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *